Reblochon 2

 

REBLOCHON AOC   -   Historien om Reblochon går helt tilbage til det 13nd århundrede og begyndte egentligt som en lille "snyd". Dengang havde godsejerne, der overvejende var munke og adelen, ret til at indsamle leje fra bønner og landmænd der arbejde og stod for bedriften i de alpine gårde. Denne husleje blev indsamlet en gang om året, og blev beregnet på grundlag af den mængde mælk deres besætning gav ved en inspektion. Ligeledes blev det beregnet hvor meget ost og smør landmanden var i stand til at producere ud fra den samme mængde mælk. Men for at reducere huslejen, blev den enkelte landmand hurtig ramt på ideen om ikke at malke sin ko eller køer fult ud. Så snart den officielle skatteinddriver havde forladt landmanden, begyndte han at malke koen igen. Naturligvis har landmanden ikke fået meget mælk fra denne anden malkning men mælken som han fik, var meget cremet og var specielt egnet til fremstilling af ost. Denne anden malkning af  koen, blev kaldt reblocher, som betyder "at knibe yveret igen" i den lokale dialekt og snart blev dette ord også navnet på osten.

Reblochon har været kvalitetsbeskyttet (AOP) siden 1976 og bliver produceret af mælk fra ko-racerne Abondance, Montbèliard og Tarine i området Haute-Savoie. Reblochon er en halvfast til blød skæreost med en flot rustik overflade. Skorpen er hyppigt blevet vasket i saltvand under modningen, og det har givet den en orange farve gemt under et tyndt lag hvid skorpe. En yderst delikat ost med en lækker blød og smidig ostemasse. Smagen er rund og afbalanceret med en fin eftersmag.

Tips til anvendelse

Reblochon er en rigtig god bordost, men er samtidig fantastisk til madlavning ved gratinering. Prøv den traditionelle vinterret Tartiflette, hvor man smelter osten over løg, kartofler og bacon.

Tartiflette (til 4-6 personer)

500 g Reblochon, 2 kg kartofler, 2 løg i tern, 300 g bacon, 4 spsk. creme fraiche, 1 dl. hvidvin, 1-2 fed hvidløg, salt, peber, revet muskatnød.

Skræl kartoflerne, kog dem netop møre i saltet vand (må ikke koge ud), lad dem køle af og skær dem herefter i skiver eller tern. Skær baconet i tynde skiver og igen på tværs i mindre stykker. Rist bacon på panden, tilsæt herefter løg. Tilføj evt. ekstra fedtstof med lidt olie. Lad løg og bacon blive gyldne og kom kartoflerne ved. Tilsæt creme fraiche og hvidvin og smag til med salt, peber ogmuskatnød. Gnid indersiden af et passende gratinfad med hvidløg og kom halvdelen af kartoffelblandingen i fadet. Skræld skorpen af osten og skær den i skiver. Læg halvdelen af osten på kartoffelblandingen. Læg resten af kartoffelblandingen på og slut af med resten af osten. Bag i forvarm ovn i ca. 20 min. ved 180 grader til osten er smeltet og gylden.

Nyheder

raclette
01 Nov, 2016

LIGE NU

RACLETTE Osten Raclette er en halvfast ost, som oprindeligt stammer fra Savoie i det østlige Frankrig. Vinbønderne medbragte disse oste og varmede dem ved et bål for derefter at skrabe den flydende ostemasse over brød, skinke m.m. Navnet Raclette stammer i øvrigt også fra det franske ord "racler" som betyder at skrabe. Osten hældes over kartofler, skinke, pølse, grøntsager m.m. og er en lækker ret, hvor der nemt skabes en hyggelig stemning. Vi tilbyder gratis udlån af en rigtig raclette ved…
03 Sep, 2015

En rigtig vinterost - Mont d'Or

Osten Mont d'Or "Gyldne bjerg" er opkaldt efter en bjergtop af samme navn som ligger i Jurabjergene 1.461 m.o.h. Her i området ved grænsen mellem Frankrig og Schweiz, har man produceret denne fantastiske ost siden 1700 tallet, der oprindeligt blev til som løsningen på et problem. For når sommeren gik på hæld, og køerne havede fundet tilbage til staldene efter at have gået på engene hele sommeren, så gav de markant mindre mælk og slet ikke nok til at fremstille de store Comté oste på 40 kg. Man…
NY OSTESERIE
15 jul, 2015

Ny serie af danske oste

Ny serie af danske oste Det er med stor fornøjelse vi nu kan præsentere en helt ny serie oste, udviklet i samarbejde mellem de danske ostehandlere og Arla UNIKA. Processen har været lang men har også resulteret i 3 rigtig gode oste, Kulsort, Snefrid og Rød Alba. Du kan nu smage og købe dem her i butikken og læse mere om de enkelte oste under produkter/oste.
Reblochon 2
26 maj, 2015

Månedens ost - Reblochon

REBLOCHON AOC - Historien om Reblochon går helt tilbage til det 13nd århundrede og begyndte egentligt som en lille "snyd". Dengang havde godsejerne, der overvejende var munke og adelen, ret til at indsamle leje fra bønner og landmænd der arbejde og stod for bedriften i de alpine gårde. Denne husleje blev indsamlet en gang om året, og blev beregnet på grundlag af den mængde mælk deres besætning gav ved en inspektion. Ligeledes blev det beregnet hvor meget ost og smør landmanden var i stand til…